Kicka Leppänen

FT, VoiceWell®-menetelmän kehittäjä ja kouluttaja, VoiceWell®-hoitaja, koulutettu hieroja

Ihmisäänen moninaisuus on kiehtonut minua koko elämäni ajan niin työssäni kuin harrastuksissani.

Työpolkuni on kulkenut monien eri vaiheiden kautta nuorisotyönohjaajasta musiikkiterapeutiksi ja myöhemmin maisteriksi. Koulutettuna hierojana olen tehnyt Voice Massage™ -terapiaa yli kymmenen vuoden ajan. Uuden oppiminen ja itseni kehittäminen ovat aina olleet tekemiseni ytimessä, ja vuonna 2003 aloitinkin opinnot Tampereen yliopistossa pääaineenani puhetekniikka ja vokologia. Opinnot äänentutkimuksen ja -harjoittamisen parissa vastasivat intohimooni ja opintojen edetessä minulle avautui mahdollisuus väitöstutkimukseen, jossa selvitin erilaisten akustisten mittareiden avulla millainen naisopettajien ääni on laadultaan ja kestävyydeltään sekä miten eri tukitoimenpiteet voisivat edistää naisopettajien äänihyvinvointia. Filosofian tohtoriksi valmistuin maaliskuussa 2012.

Akateemisen tutkimuksen ohella olen kartuttanut vuosien työkokemuksen kliinisestä työstä hierojana ja tämä yhdistelmä antoikin alkusysäyksensä pohdinnoilleni kuinka tutkimiani aiheita ja osaamistani voisi hyödyntää tehokkaasti myös manuaalisessa hoitotyössä. Ihminen on kiehtova kokonaisuus äänenkäyttäjänä, siinä miten hän kannattelee kehoaan, ja kuinka keho resonoi puhuessa tai laulaessa, ja miten esimerkiksi pään asento voi vaikuttaa purennan ja leukojen toiminnan tasapainoon. Näistä teemoista kehittyi lopulta vuosien mittaan VoiceWell-hoitokokonaisuus, jota nykyään käytän päivittäisessä työssäni asiakkaideni kanssa sekä koulutan terveydenhuollon ammattilaisille.

Olet lämpimästi tervetullut kokonaisvaltaista hyvinvointia tukeviin hoitoihini sekä koulutuksiini oppimaan lisää kiehtovasta kehon- ja äänenhuollon maailmasta!

Toimin VoiceWell-hoitajana ja -kouluttajana Tampereella VoiceWell-keskuksessa. Lisäksi järjestän täydennyskoulutusta puheterapeuteille ja muille terveydenhuollon ammattilaisille manuaalisista hoito-otteista sekä purentalihasten hoitoon liittyviä koulutuksia erityisesti koulutetuille hierojille ja hierojaksi opiskeleville.

Yhteydenotot ja tiedustelut sähköpostitse voicewellkicka@gmail.com tai puhelimitse 0505831965

Lisää minusta voit lukea sivuiltani www.voidis.fi ja löydät vastaanottoni Tampereen VoiceWell-keskuksesta.

Tervetuloa äänen- ja kehonhuollon kiehtovaan maailmaan!


Etsi