Opiskele VoiceWell®-hoitajaksi Tampereella!

Kouluttajana Kirsti Leppänen

Uudistunut VoiceWell-hoitajakoulutuskokonaisuus alkaa 2024!

Lue lisää uudistuneesta koulutuksesta hakusivultamme ja jätä oma hakemuksesi koulutukseen.
Olemme yhteydessä koulutukseen valittuihin hakijoihin.

Tervetuloa äänen, purennan, hengityksen ja koko kehon ihmeelliseen maailmaan!
Uudistunut

VoiceWell-hoitajakoulutus 2024

Tule mukaan oppimaan työkaluja äänenhuoltoon, hengityksen tasapainottamiseen ja palautumisen tukemiseen!
Haluatko työkaluja äänenkäyttäjien lihaskireyksien hoitamiseen, optimaalisen äänenkäytön tukemiseen ja erilaisten äänihaasteiden hoitamiseen manuaalisin ja äänenhuollollisin keinoin? Haluatko oppia tunnistamaan ja vapauttamaan kielen kireyksienaiheuttamia ongelmia äänessä, laulamisessa tai syömisessä? Haluatko ymmärtää paremmin hengitystä ja sen yhteyttä äänenkäyttöön? Haluatko itse oppia lisää palautumisesta ja saada vinkkejä asiakkaidesi avuksi?

Uudistunut VoiceWell®-koulutus tarjoaa tietoa ja työvälineitä kaikkeen tähän!
Koulutus on tarkoitettu Valviraan rekisteröidyille koulutetuille hierojille, osteopaateille ja fysioterapeuteille (puheterapeuttien on mahdollista osallistua koulutukseen soveltuvin osin - ota yhteyttä sähköpostitse!). Pääsyvaatimuksena vähintään 2 vuoden työkokemus ammatissa (hierojan erityisammattitutkinto katsotaan eduksi) sekä opiskelijalta odotetaan tervettä äänenkäyttöä, motivaatiota kehittää omaa äänentuottotapaa sekä opiskelumotivaatiota erityisesti äänentuoton, hengityksen, kielen/artikulaation alueiden hoitotekniikoihin.

Opetus tapahtuu pienryhmissä sisältäen paljon henkilökohtaista ohjausta.

Vuoden 2024 koulutukseen mahtuu neljä opiskelijaa. Saat siis opetusta aidosti pienryhmäkoulutuksena motivoituneiden kollegojen kanssa.

Koulutukseen kuuluu harjoittelu omilla asiakkailla niin hoitotekniikoiden, tutkimisen, ohjaamisen ja hoitopalautteiden koostamisen osalta. Koulutuksen aloituspäivämäärä ja lähiopetuspäivämäärät tarkentuvat 2024.

Koulutus koostuu ennakkoon itsenäisesti opiskeltavasta Purento-verkkokurssista (hinta erikseen ostettuna 460€) sekä seitsemästä lähiopetusmoduulista.
Saat lähijaksojen materiaalit aina PDF-muodossa etukäteen ennen kutakin moduulia ja laadukkaan opetuksen ja henkilökohtaista ohjausta pienryhmässä.
Yksi moduuli sisältää keskimäärin 15 opetustuntia.

Koulutuksessa on mukana kouluttamassa useita äänialan (kuten puheterapeutti, laulunopettaja) ammattilaisia sekä kehonhuollon osaajia.
Lähipäivien lounaat ovat omakustanteisia, opetuksen ohessa tarjoamme kahvit ja teet sekä pientä purtavaa.

VoiceWell®-koulutus on kokonaisuus (moduulit 1-7), jossa aiheet ja hoitoalueet opiskellaan järjestyksessä moduuleittain.


BONUS: Purento-verkkokurssi Saat käyttöoikeuden Purento-verkkokurssille koko VoiceWell-koulutuksen ajaksi ja pääset heti tutustumaan ensimmäisen moduulin aiheisiin verkkokurssin kautta. Verkkokurssi sisältää purennan ja leukanivelen hoitamiseen anatomian ja fysiologian teoriaa sekä purennan alueen hoitotekniikoita opastettuna kattavin videoin. Seuraavassa moduulissa kerrataan tämä kokonaisuus sekä tarkennetaan opittua käytännössä (ohjausta, tutkimista ja hoitotekniikoiden harjoittelua). Lisäksi opiskellaan faskioiden perustaa ja niiden yhteydestä koko kehon ja äänentuoton hyvinvointiin.

PROFESSIONAL TASO  Moduuli 1: Moduulin aiheena on purennan ja leukanivelen anatomia ja hoitaminen, kielentoiminta osana äänentuottoa ja leukojen sekä purennan tasapainoa. Purennan hoitotekniikoihin lisätään kielen alueen anatomia, fysiologia, tutkiminen ja hoitotekniikat. Syvän faskialinjan (deep line) yhteys jalkapohjien ja lantion kautta leukojen tasapainoon.

PROFESSIONAL TASO Moduuli 2: Moduulissa tutustutaan omaan ääneen ja opiskellaan äänentuoton teoriaa anatomian, fysiologian ja puhetekniikan sekä auditiivisen ja subjektiivisen arvioinnin näkökulmista. Opiskellaan äänenkäyttöä jokaisen oma ääni huomioiden ja äänen harjoittamista sekä palautteen antamista. Faskialinjoista opiskellaan pinnallinen takalinja ja lateraalilinja.

PROFESSIONAL TASO Moduuli 3: Moduulin teemoina on hengitys osana kehon hyvinvointia, pallean ja koko ääntöhengityksen vaikutus ääneen, jaksamiseen sekä palautumiseen. Opiskellaan hoitotekniikoita hengityslihaksistolle sekä ohjattavia harjoitteita asiakkaille. Faskialinjoista opiskellaan pinnallinen etulinja ja käden toiminnalliset linjat.

PROFESSIONAL TASO Moduuli 4: Tässä moduulissa tutustutaan äänihäiriöihin ja muihin neurologisiin sairauksiin, joilla on välitön tai epäsuora vaikutus äänenkäyttöön. Puheen neuraalisäätely avaa puheentuoton perusteita aivojen toiminnan näkökulmasta. Opitaan kartoittamaan äänen riskitekijöitä ja tunnistamaan erilaisia äänihäiriöitä. Moduuli sisältää myös laulutunnin, jolla opitaan uutta omasta äänestä laulun näkökulmasta. Lisäksi tutustutaan näyttelijän valmistautumiseen äänenkäyttön näkökulmasta.

PROFESSIONAL TASO Moduuli 5: Moduulissa opiskellaan äänentuottoalueen lihasten ja pehmytkudosten hoitotekniikat, alueen tutkimista ja hoitoalueen määrittämistä äänikyselyä hyödyntäen. Moduuliin sisältyy harjoitusnäytöt klinikka-asiakkailla. Faskioista opiskellaan spiraalilinja ja faskialinjojen vaikutuksista koko kehon hoitoalueet huomioiden.

PROFESSIONAL TASO Moduuli 6: Moduulin aiheena on äänenhuolto osana kehon hyvinvointia sekä kokonaisvaltainen palautuminen osana hoitotyötä ja omaa jaksamista. Moduulissa käydään läpi myös hoitotekniikat lasten kasvojen miimisten, purennan ja kielen sensomotoriikan kuntouttamiseksi. Moduulissa tehdään harjoitushoidot lapsiasiakkaille.

PROFESSIONAL TASO Moduuli 7: Moduulissa suoritetaan kirjallinen loppukoe ja käytännön näyttö.

Lisäksi noin puolen vuoden päästä näytöstä pidetään kertauspäivä hoitotekniikoista, ääniharjoitteista ym. asiakkaille ohjattavista harjoitteista, siis kerrataan ja tarkennetaan osaamista opiskelijoiden tarpeen mukaan.

Vuosi valmistumisesta on sertifikaattinäyttö osaamisesta, jonka jälkeen vapaaehtoinen koulutus/kertaus tarpeen mukaan kouluttajan kanssa erikseen sovitusti.
Sertifikaattinäytön suoritettuasi voit liittyä VoiceWell-hoitajalistalle maksamalla mediamaksun 30e +alv 24%. Vuosimaksuun sisältyy oikeus käyttää VoiceWell ®-hoitaja nimimerkkiä ja markkinoida omaa osaamista VoiceWell-hoitoina ja saat omat yhteystietosi voicewell.fi -sivustolle. Valmistuneille VoiceWell-hoitajille on tarjolla edullisia kertauspäiviä etänä sekä Tampereella VoiceWell-keskuksella tarpeen mukaan.

Koulutus ei anna pätevyyttä puheterapeutin, puhetekniikanopettajan eikä laulunopettajan ammatteihin.

Paikka VoiceWell-keskus Tampere, os. Suvantokatu 1 F 1.krs, 33100 Tampere (Ratinan ja Koskikeskuksen kauppakeskusten välissä) www.voicewelltampere.fi

Hinta 3580e (sis. alv 24%). Koulutuksen voi maksaa 4-6 erässä. Saat maksuohjeet koulutukseen hyväksymiskirjeen yhteydessä.

Täytä hakulomake ja hae koulutukseen!

Tervetuloa äänen, purennan ja hengityksen sekä koko kehon ihmeelliseen maailmaan!

Tiedustelut ja sitovat ilmottautumiset Kicka Leppänen, VoiceWell® -menetelmän kehittäjä ja kouluttaja, sähköpostitse voicewellkicka@gmail.com tai puhelimitse 0505831965 

Etsi